Hoeveel kunt u verdienen met zonnepanelen op uw bedrijfsdak?

Met het gratis, onafhankelijk advies van Energie Samen Rivierenland komt u er achter.

Wil je aan de slag met duurzame opwek? Onze Energieblij adviseur kan een maatwerkadvies voor je maken. Voor bedrijven en instellingen in de Gemeente West Betuwe is dat tijdelijk gratis.

Zonnepanelen wekken stroom op die je direct kunt gebruiken of terug kunt leveren aan het net.

  • Door zelf stroom op te wekken spaar je dus de inkoop van stroom uit en kun je eventueel subsidie krijgen of belastingvoordeel.
  • Het tarief wat je uitspaart is afhankelijk van het type aansluiting dat je hebt, hoeveel energiebelasting je betaalt en natuurlijk je stroomcontract.
  • Er zijn subsidiemogelijkheden afhankelijk van je rechtsvorm en van je type aansluiting.
  • Bedrijven kunnen een terugverdientijd halen vanaf 6 jaar, afhankelijk van een aantal factoren.

 

Wil je aan de slag?

Uit de praktijk

Energie Samen Rivierenland adviseerde Visscher PCH BV uit Culemborg bij de aanleg van zonnepalen op hun bedrijfspand. Door het slim inzetten van subsidiegelden kon er een rendabele installatie geplaatst worden. Het bedrijf verdient ruim €10.000 per jaar op de zonne-installatie.

Op de foto: Anthony van den Brink van Visscher PCH groep (links) en Alexander van Setten van Energie Samen Rivierenland (rechts).

Betuwestroom

Bekijk het zakelijk

Zonnepanelen? Dat het goed is voor het milieu weten we allemaal, maar als ondernemer bekijk je zoiets toch ook van de zakelijke kant: wat levert het mij op?

Over het algemeen verdient een investering in zonnepanelen zich binnen 7 tot 10 jaar terug, maar voor het komt tot plaatsing van een installatie, loop je nog tegen een hoop vragen aan. Bijvoorbeeld hoe het zit met de subsidieregelingen, of de fiscale kant van de zaak. En dan hebben we het nog niet eens over de keuze van het type zonnepanelen, de plaatsing en het aanvragen van een eventuele vergunning.

Uitgebreide rapportage

En dit is waar Energie Samen Rivierenland om de hoek komt kijken. Want de Energieblij adviseurs van Energie Samen Rivierenland helpen ondernemers met vakkundig, onafhankelijk advies en stellen een uitgebreide rapportage op, die kosten, opbrengsten en overige zaken helder in beeld brengt.

Bekijk het zonnig

Als je nadenkt over zonnepanelen op je bedrijfspand en je maakt gebruik van dit gratis advies-aanbod, komt de Energieblij adviseur langs om je dak te checken en je gegevens door te nemen. Vervolgens krijg je een schriftelijk advies met een businesscase waar je zelf mee aan de slag kan.

 

No cure no pay

Als een zonnedak niet mogelijk is omdat je volgens je constructeur het dak niet stevig genoeg is, krijg je van de gemeente tijdelijk de kosten voor het constructeursrapport terug.

Gaat de plaatsing wel door, dan kunnen we je ook helpen met de uitvoering en de financiering en maken we daar gelijk een offerte voor. De uitvoering omvat het aanvragen en vergelijken van offertes bij vertrouwde leveranciers, het begeleiden van de uitvoering en hulp bij het regelen van subsidies en andere (financierings)regelingen.

Energie opwekken met zonnepanelen voor bedrijven

Businesscase

De optimale businesscase voor een zonne-installatie hangt af van:

  • je eigen gebruik aan stroom per jaar
  • de omvang en geschiktheid van je dak zoals ligging, helling en staat van onderhoud
  • De omvang van je aansluiting
  • Of je in aanmerking komt voor subsidies of extra belastingaftrek
  • Soms is een collectief dak interessant, bv. voor VvE's.
verzilverdak

Rekenmodel

Energie Samen hanteert een rekenmodel waarin al deze factoren kunnen worden ingevoerd zodat er een maatwerk businesscase kan worden berekend. Je ziet dan de terugverdientijd maar ook het rendement op de investering over 15 of 25 jaar.

*Advies

Onze Energieblij adviseur komt langs om je dak te checken en je gegevens door te nemen zodat het rekenmodel goed kan worden ingevuld. Vervolgens krijg je een schriftelijk advies met een businesscase. Desgewenst kunnen we je ook helpen met de uitvoering en de financiering en maken we daar gelijk een offerte voor. De uitvoering* omvat het aanvragen en vergelijken van offertes bij vertrouwde leveranciers, het begeleiden van de uitvoering en hulp bij het regelen van subsidies en andere (financierings)regelingen.

 

Prijs advies: € 250,-**

*begeleiding bij de uitvoering op basis van uurtarief.

**Voor bedrijven en instellingen in de gemeente West Betuwe wordt het eerste advies betaald door de gemeente.

Wordt ook energieblij en vraag nu een advies aan. Vul jouw vraag en e-mail in en we nemen spoedig contact op.

Gerlach Velthoven
EnergieSamenRivierenland-logo

Onafhankelijk en objectief

Lokaal geworteld

Succesvol

Coöperatief

Maatwerk

Advies, ondersteuning of ontzorging

huis verduurzamen

Energie besparen

Voor ondernemers die energie willen besparen, zijn er verschillende besparingsmogelijkheden. 

Bekijk de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

 

 

zonnepanelen en euro's

Subsidie en financiering

Doorgaans is het eigen vermogen niet voldoende voor dergelijke investeringsbedragen en zijn er vanuit overheid en gemeenten subsidies voor ondernemers die willen verduurzamen. Wij wijzen je graag op de volgende mogelijkheden

vraag en antwoord

Vragen over energie besparen en/of energie opwekken? Vindt snel een antwoord op jouw vraag via onze kennisbank.

Of neem contact op met onze Energieblij adviseurs, zij helpen je graag verder.

betuwestroom logo

Groene stroom uit eigen regio

Wil je voor jouw bedrijf ook groene stroom opgewekt in eigen regio? Kies dan voor Betuwestroom.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.