Sluit je aan en doe mee!

Energie Samen Rivierenland werkt samen met ondernemersverenigingen, energiecoöperaties en overheden aan een schone en betaalbare energievoorziening voor ons allemaal. Samen jagen we duurzame energie-initiatieven aan. Samen besparen. Samen opwekken. Zo komt de regionale energietransitie in Rivierenland dichterbij. Ook meedoen? Word met je bedrijfsvereniging of energiecoöperatie gratis lid van Energie Samen Rivierenland en profiteer van beschikbare kennis en kostenvoordelen.

Voor energiecoöperaties

In jouw eigen dorp of gemeente een windpark of een zonnecentrale realiseren, is geen gemakkelijke opgave. Energie Samen Rivierenland ondersteunt nieuwe coöperaties bij hun eerste stappen. De afgelopen jaren zijn we betrokken geweest bij succesvolle windontwikkelingen, zoals Betuwewind, en bij verschillende collectieve zonnecentrales in de regio. We hebben veel kennis en ervaring die we graag delen: zo kunnen we samen meer projecten realiseren en tempo maken in Rivierenland. Energie Samen Rivierenland werkt ook samen met REScoopNL, een landelijke coöperatie van opwek-coöperaties. Leden van REScoopNL kunnen advies krijgen en aanloopkosten van projecten voorgefinancierd krijgen.

Voor bedrijven en instellingen

Je energiekosten verlagen? Een zonnedak op jouw bedrijfsgebouw realiseren? Energie Samen Rivierenland is gespecialiseerd in advies en coaching op het gebied van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. We zijn onafhankelijk, objectief en altijd dichtbij. Wij zijn ook ondernemers. Naast energieadviseur zijn we ook sparringpartner. We geven je inzicht in besparingsmogelijkheden en helpen om resultaat te halen. We hebben meer dan duizend klantreizen gerealiseerd. Gemiddeld besparen onze klanten 7 tot 25% op hun energiekosten.

In de regio Rivierenland werkt Energie Samen met verschillende MKB bedrijven aan de ontwikkeling van nieuwe energieproducten en diensten voor particulieren en bedrijven. Zo werken we in het project Betuwse Energie Samenwerking met Liander samen aan het optimaliseren van nieuwe aansluitingen van opweklocaties. Met de Omgevingsdienst Rivierenland werken we aan een regionaal platform voor energiebesparing voor bedrijven. Met Huismerk Energie werken we samen aan een regionaal handelsplatform voor groene stroom. Met Buyproxy werken we aan een betaalsysteem waarmee verzekerde betalingen gedaan kunnen worden.

Voor gemeenten

De meest succesvolle duurzame energie en -besparingsprojecten worden door lokale energiecoöperaties ontwikkeld. Energie Samen Rivierenland streeft naar een lokale energiecoöperatie in elke gemeente van Rivierenland en ondersteunt lokale overheden bij het ontwikkelen van burgerinitiatieven en participatie. Er zijn al lokale energiecoöperaties in Culemborg (Vrijstad Energie), West Betuwe (11duurzaam) en (Lingewaar), Maasdriel en Zaltbommel (Bommelerwaar), Neder-Betuwe (Rivierenstroom), Tiel (Fruitstad Energie) en Buren (eCoBuren). Wil jouw gemeente energieneutraal worden en wil je burgers meer betrekken? Wij weten hoe je tot resultaat komt.