Skip to content

Onafhankelijk, lokaal en verstand van energie

Rivierenland wil in 2050 CO2-neutraal zijn. Alle 235.000 inwoners van de regio moeten aan de bak. Bedrijven en instellingen doen ook mee. Hoe meer mensen de handen uit de mouwen steken voor lokale energie en -besparingsprojecten, hoe meer we samen profiteren.

Energie Samen Rivierenland is een lokale, coöperatieve energiebeweging die duurzame energie-initiatieven aanjaagt en versterkt. We werken aan een schone en betaalbare energievoorziening voor ons allemaal. Energie Samen Rivierenland wil de energietransitie mee mogelijk maken door als vertrouwd adviseur samen te werken met ondernemers, instellingen, overheden en burgers.

Onze belofte? Maatwerk leveren!

We helpen met onafhankelijk advies, ondersteuning en/of totale ontzorging bij energie en -besparingsprojecten. Je huis isoleren, zonnepanelen of van het gas af? De mensen van Energie Samen weten hoe-en-wat. Ondernemers ontzorgen we bijvoorbeeld met hulp bij de energieaangifte of met een plan op maat voor lagere energiekosten. Misschien een zonnedak op je bedrijfsgebouw? Energie Samen Rivierenland maakt er een business case van. We zijn onafhankelijk, lokaal geworteld en – met meer dan duizend afgelegde klantreizen – aantoonbaar succesvol. Als coöperatieve onderneming heeft Energie Samen Rivierenland geen winstoogmerk. Door slim gebruik te maken van lokale en regionale subsidies, kunnen we een gedeelte van onze dienstverlening kosteloos uitvoeren.

Daar krijg je toch energie van?

Team

Stefan

Stefan van Tongeren

Directeur - Energieadviseur

Meer info

Stefan is ruim 10 jaar actief als adviseur/projectmanager energiebesparing en duurzaam ondernemen in het midden- en kleinbedrijf. Hij heeft veel branchespecifieke en regionale projecten ontwikkelt en uitgevoerd. Ook heeft hij samen met het bedrijfsleven netwerken gevormd en begeleid om te komen tot concreet resultaat.

Gerlach Velthoven

Gerlach Velthoven

Directeur - Opwekadviseur

Meer info

Gerlach is sinds 2013 in de energiebranche actief, als bestuurder bij 11duurzaam en Betuwewind. Hij heeft zich toegelegd op de ontwikkeling van zon- en windenergie in grotere projecten. Hier komt veel kennis bij kijken op het gebied van financiering en subsidies, wettelijke beperkingen, omgevingsmanagement en aansluittechniek. Hij realiseerde ondertussen diverse zonnedaken en windparken.

Gerwin Verschuur

Gerwin Verschuur

Projectleider

Meer info

Arjen Schamhart

Arjen Schamhart

Projectleider

Meer info

Arjen is een kleine 20 jaar in de duurzame hoek actief. Eerst op een landgoed en later als adviseur voor startups. Sinds hij in de duurzame wijk van Culemborg woont, is hij voor lokale coöperaties de drijvende kracht achter menig energie project. Projecten samen met stakeholders ontwikkelen is voor hem essentieel. In 2019 bouwde hij het eerste coöperatief ontwikkelde zonnedak met laadplein.

Alexander van Setten

Alexander van Setten

Projectleider Bedrijvenaanpak

Meer info

Alexander zet sinds 2017 zijn ervaring als organisatieadviseur en het werken met coöperatieve verbanden in als projectleider van een aanpak voor energiebesparing en duurzame opwek bij bedrijven. In overleg met ondermeer gemeentes, de omgevingsdienst en ondernemingsverenigingen.

Dennis

Dennis Nieuwenhuis

Energieadviseur

Meer info

Dennis is al al een ruime tijd werkzaam binnen de duurzaamheidsector. Door zijn jarenlange ervaring en brede netwerk creëert hij meerwaarde binnen het proces dat “verduurzaming” heet. 'Verduurzaming begint bij bewustwording. Samen met u, de klant, zal ik eerst zorgen voor inzicht in waar uw energierekening. Hoe verhoudt uw energieverbruik zich met vergelijkbare bedrijven? Waar zijn de quick wins te behalen? Vervolgens bepalen we dan samen welke investeringen ook op wat langere termijn interessant zijn.'

Heidi Verschoor

Heidi Verschoor

Projectmanager Het Nieuwe Wonen Rivierenland

Meer info

Heidi helpt Het Nieuwe Wonen om de noodzakelijke professionaliseringsslag te maken. Als Professional Organizer en Lean Six Sigma Black Belt heeft ze als doel gesteld dat mensen plezier hebben in wat ze doen en het resultaat daardoor verbetert. Zelf is ze altijd bezig om verspillingen te voorkomen om zo een positieve bijdrage te leveren aan de omgeving.

Andries IJkelenstam

Andries IJkelenstam

Energieadviseur

Meer info

 

Marijke Popma

Marijke Popma

Communicatiespecialist Het Nieuwe Wonen Rivierenland

Meer info

Wim van Beuzekom

Wim Beuzekom

communicatieadviseur

Meer info

Wim heeft ruim 25 jaar ervaring als communicatieadviseur en marketeer. Hij heeft gewerkt voor diverse grote en kleinere merken. De afgelopen jaren is hij steeds meer betrokken geraakt bij de energietransitie. Onder het motto dat ‘energie uit je eigen regio leuker en beter is’, is hij betrokken bij windprojecten zoals Betuwewind en Windwinning Culemborg. Voor Energie Samen Rivierenland ontwikkelde hij de nieuwe website en de MKB-campagne ‘Energieblij’. Communicatie moet volgens Wim ‘gewoon werken’: inspireren, verbinden en meenemen. 

 

Jeanet Okkerman

Jeanet Okkerman

Officemanager

Meer info

Pim de Jongh

Pim de Jongh

Energieadviseur bedrijven

Meer info

Marloes Spaander

Marloes Spaander

Medewerker Het Nieuwe Wonen Rivierenland

Meer info

Marloes werkt sinds 2017 bij Het Nieuwe Wonen Rivierenland. Een duurzame wereld met een veilig en gezond klimaat zijn haar drijfveren om het voor bewoners mogelijk te maken om op een betaalbare manier energie te besparen en op te wekken. Marloes ondersteund bewoners door het hele proces van ontdekken van de mogelijkheden in eigen huis tot het financieren en uitvoeren van duurzame maatregelen in huis.

Coen de Leng

Coen de Lengh

Medewerker Het Nieuwe Wonen Rivierenland

Meer info

Marjan van Duijn

Marjan van Duijn

Relatiebeheer, marketing & communicatie

Meer info

Marjan is sinds 2019 werkzaam als relatiebeheerder voor Coöperatie Energie Samen Rivierenland & Betuwestroom. Tevens ondersteund zij bij marketing & communicatie activiteiten. Voor haar staat centraal het verbinden en samenwerken met andere lokale partijen, o.a. regionale energie coöperaties en gemeenten. Tevens bedrijven en particulieren die willen bijdragen aan duurzaamheid en energiebesparing.

Scroll To Top