Onafhankelijk, lokaal en verstand van energie

Rivierenland wil in 2050 CO2-neutraal zijn. Alle 235.000 inwoners van de regio moeten aan de bak. Bedrijven en instellingen doen ook mee. Hoe meer mensen de handen uit de mouwen steken voor lokale energie en -besparingsprojecten, hoe meer we samen profiteren.

Energie Samen Rivierenland is een lokale, coöperatieve energiebeweging die duurzame energie-initiatieven aanjaagt en versterkt. We werken aan een schone en betaalbare energievoorziening voor ons allemaal. Energie Samen Rivierenland wil de energietransitie mee mogelijk maken door als vertrouwd adviseur samen te werken met ondernemers, instellingen, overheden en burgers.

Onze belofte? Maatwerk leveren!

We helpen met onafhankelijk advies, ondersteuning en/of totale ontzorging bij energie en -besparingsprojecten. Je huis isoleren, zonnepanelen of van het gas af? De mensen van Energie Samen weten hoe-en-wat. Ondernemers ontzorgen we bijvoorbeeld met hulp bij de energieaangifte of met een plan op maat voor lagere energiekosten. Misschien een zonnedak op je bedrijfsgebouw? Energie Samen Rivierenland maakt er een business case van. We zijn onafhankelijk, lokaal geworteld en – met meer dan duizend afgelegde klantreizen – aantoonbaar succesvol. Als coöperatieve onderneming heeft Energie Samen Rivierenland geen winstoogmerk. Door slim gebruik te maken van lokale en regionale subsidies, kunnen we een gedeelte van onze dienstverlening kosteloos uitvoeren.

Daar krijg je toch energie van?

Interesse om voor een leuke organisatie te werken?

Wij zoeken regelmatig nieuwe collega's en nodigen enthousiaste kandidaten graag uit voor een kennismaking.

Interesse? Open sollicitaties zijn altijd welkom. Stuur een open sollicitatie met jouw motivatie naar info@energiesamenrivierenland.nl

Team

Stefan van Tongeren

Stefan van Tongeren

Directie - gebouwde omgeving

Stefan is ruim 10 jaar actief als adviseur/projectmanager energiebesparing en duurzaam ondernemen in het midden- en kleinbedrijf. Hij heeft veel branchespecifieke en regionale projecten ontwikkelt en uitgevoerd. Ook heeft hij samen met het bedrijfsleven netwerken gevormd en begeleid om te komen tot concreet resultaat.

Gerlach Velthoven

Gerlach Velthoven

Directie - duurzame opwek en Betuwestroom

Gerlach is sinds 2013 in de energiebranche actief, als bestuurder bij coöperatie Duurzaam West Betuwe en directeur Betuwewind. Hij heeft zich toegelegd op de ontwikkeling van zon- en windenergie in grotere projecten. Hier komt veel kennis bij kijken op het gebied van financiering en subsidies, wettelijke beperkingen, omgevingsmanagement en aansluittechniek. Hij realiseerde ondertussen diverse zonnedaken en windparken en wordt regelmatig door gemeenten gevraagd om te helpen bij het maken van beleid.

Arjen Schamhart

Arjen Schamhart

Projectleider duurzame opwek

Arjen is een kleine 20 jaar in de duurzame hoek actief. Eerst op een landgoed en later als adviseur voor startups. Sinds hij in de duurzame wijk van Culemborg woont, is hij voor lokale coöperaties de drijvende kracht achter menig energie project. Projecten samen met stakeholders ontwikkelen is voor hem essentieel. In 2019 bouwde hij het eerste coöperatief ontwikkelde zonnedak met laadplein.

Alexander van Setten

Alexander van Setten

Energieadviseur bedrijven

Alexander is 2018 gestart als projectleider aan het regionale energieloket voor bedrijven en instellingen, in overleg met ondermeer gemeentes, provincie, de omgevingsdienst en ondernemingsverenigingen. Daarnaast adviseert hij bedrijven en instellingen over energiebesparing en duurzame opwek. 

Jeanet Okkerman

Jeanet Okkerman

Officemanagement en financiële administratie

 

download

Hans Adams

Consultant duurzame energie

Ralph

Ralph Moolenaar

Warmteregisseur

Frank van Litsenburg

Frank van Litsenburg

Communicatieadviseur

 

Marco profiel wit

Marco Houtschild

Adviseur wijkaanpak en warmtetransitie

Marco gaat graag met mensen en partijen aan de slag om van de warmtetransitie-opgave een succes te maken. Hij weet hoe betrokkenheid te creëren en hoe met weerstanden om te gaan. Voor gemeenten is hij sparring partner en realiseert hij onder meer de warmtetransitievisie.

Samantha profiel wit-2

Samantha Wulterkens

Manager energieloket

Marijke Popma

Marijke Popma

Communicatieadviseur energieloket

Boukje Hamersma

Boukje Hamersma

Coördinator duurzaamheid & relatiebeheer gemeenten

Boukje is sinds 2019 verbonden aan Energieloket Rivierenland. Ze is tevens EP-W adviseur en beantwoordt ook vanuit die kennis bewonersvragen.

Daarnaast is Boukje relatiebeheerder voor de 8 gemeenten van Rivierenland.

Heidi Verschoor

Heidi Verschoor

Procesbegeleider energiearmoede

 

Henk van Iterson

Henk van Iterson

Projectleider

 

Dianne

Dianne Dekker

Medewerker energieloket

 

Coen de Leng

Coen de Lengh

ICT en website energieloket

 

Coen is begonnen als websitebeheerder voor het Energieloket in 2018.  Naast het vaste aanspreekpunt voor ICT-hulp is hij verantwoordelijk voor onderhoud binnen Energie Samen. Vanwege zijn milieukundige achtergrond en de cursus energiecoach toont hij ook interesse in duurzaamheid. Mede dankzij zijn brede kennis is hij een interne schakel geworden op ICT-gebied.

Pamela achtergrond

Pamela Vuijk

Medewerker energieloket

 

Een duurzame wereld met een veilig en gezond klimaat zijn Pamela's drijfveren om voor het energieloket aan de slag te gaan. Pamela is zich, sinds haar aanstelling, een stuk bewuster geworden van energiezuinig wonen. Ze ondersteunt bewoners door het hele proces van ontdekken van energiebesparende maatregelen tot de financiering en uitvoering. Daarnaast bewaakt ze de planning van de promotionele activiteiten rondom het energieloket. 

Katrine1

Katrine Pingel

Medewerker energieloket

 

 

 

Dieter

Dieter Kwint

Energieadviseur energieloket

 

Dieter, geboren en getogen Rivierenlander en woonachtig in Tiel, is vanaf begin 2020 werkzaam bij Energieloket Rivierenland als Coördinator Energieloket Tiel. Sinds december 2020 ook als Coördinator Energieloket Neder-Betuwe.

Sinds de jaren 80 al actief in de wereld van duurzame energie. Oa bestuurslid geweest van Vereniging van Duurzame Energie Betuwind in Dodewaard en contactpersoon van de windmolen coöperaties in Nederland bij Organisatie voor Duurzame Energie ODE in Utrecht. Sinds 2015 actief als werkgroeplid van energie coöperatie Fruitstad Energie, oa als energiecoach voor bewoners in Tiel.