Onafhankelijk, lokaal en verstand van energie

Rivierenland wil in 2050 CO2-neutraal zijn. Alle 235.000 inwoners van de regio moeten aan de bak. Bedrijven en instellingen doen ook mee. Hoe meer mensen de handen uit de mouwen steken voor lokale energie en -besparingsprojecten, hoe meer we samen profiteren.

Energie Samen Rivierenland is een lokale, coöperatieve energiebeweging die duurzame energie-initiatieven aanjaagt en versterkt. We werken aan een schone en betaalbare energievoorziening voor ons allemaal. Energie Samen Rivierenland wil de energietransitie mee mogelijk maken door als ‘vertrouwd adviseur’ samen te werken met ondernemers, instellingen, overheden en burgers.

Onze belofte? Maatwerk leveren!

We helpen met onafhankelijk advies, ondersteuning en/of totale ontzorging bij energie en -besparingsprojecten. Je huis isoleren, zonnepanelen of van het gas af? De mensen van Energie Samen weten hoe-en-wat. Ondernemers ontzorgen we bijvoorbeeld met hulp bij de energieaangifte of met een plan op maat voor lagere energiekosten. Misschien een zonnedak op je bedrijfsgebouw? Energie Samen Rivierenland maakt er een business case van. We zijn onafhankelijk, lokaal geworteld en – met meer dan duizend afgelegde klantreizen – aantoonbaar succesvol. Als coöperatieve onderneming heeft Energie Samen Rivierenland geen winstoogmerk. Door slim gebruik te maken van lokale en regionale subsidies, kunnen we een gedeelte van onze dienstverlening kosteloos uitvoeren.

Daar krijg je toch energie van?

Team

image

Stefan van Tongeren

Energieadviseur
Stefan is ruim 10 jaar actief als adviseur/projectmanager energiebesparing en duurzaam ondernemen in het midden- en kleinbedrijf. Hij heeft veel branchespecifieke en regionale projecten ontwikkelt en uitgevoerd. Ook heeft hij samen met het bedrijfsleven netwerken gevormd en begeleid om te komen tot concreet resultaat.
image

Gerlach Velthoven

Opwekadviseur
Gerlach is sinds 2013 in de energiebranche actief, als bestuurder bij 11duurzaam en Betuwewind. Hij heeft zich toegelegd op de ontwikkeling van zon- en windenergie in grotere projecten. Hier komt veel kennis bij kijken op het gebied van financiering en subsidies, wettelijke beperkingen, omgevingsmanagement en aansluittechniek. Hij realiseerde ondertussen diverse zonnedaken en windparken.
image

Dennis Nieuwenhuis

Energieadviseur
Dennis is al al een ruime tijd werkzaam binnen de duurzaamheidsector. Door zijn jarenlange ervaring en brede netwerk creëert hij meerwaarde binnen het proces dat “verduurzaming” heet. 'Verduurzaming begint bij bewustwording. Samen met u, de klant, zal ik eerst zorgen voor inzicht in waar uw energierekening. Hoe verhoudt uw energieverbruik zich met vergelijkbare bedrijven? Waar zijn de quick wins te behalen? Vervolgens bepalen we dan samen welke investeringen ook op wat langere termijn interessant zijn.'
image

Alexander van Setten

Projectleider Bedrijvenaanpak
Alexander zet sinds 2017 zijn ervaring als organisatieadviseur en het werken met coöperatieve verbanden in als projectleider van een aanpak voor energiebesparing en duurzame opwek bij bedrijven. In overleg met ondermeer gemeentes, de omgevingsdienst en ondernemingsverenigingen.
foto marjan

Marjan van Duijn

Relatiebeheer, marketing & communicatie
Marjan is sinds 2019 werkzaam als relatiebeheerder voor Energie Samen Rivierenland en ondersteund bij marketing & communicatie activiteiten binnen de organisatie. Voor haar staat centraal het verbinden en samenwerken met andere lokale partijen, o.a. regionale coöperaties, bedrijven en particulieren die willen bijdragen aan duurzaamheid en energiebesparing.