Onafhankelijk, lokaal en verstand van energie

Rivierenland wil in 2050 CO2-neutraal zijn. Alle 235.000 inwoners van de regio moeten aan de bak. Bedrijven en instellingen doen ook mee. Hoe meer mensen de handen uit de mouwen steken voor lokale energie en -besparingsprojecten, hoe meer we samen profiteren.

Energie Samen Rivierenland is een lokale, coöperatieve energiebeweging die duurzame energie-initiatieven aanjaagt en versterkt. We werken aan een schone en betaalbare energievoorziening voor ons allemaal. Energie Samen Rivierenland wil de energietransitie mee mogelijk maken door als vertrouwd adviseur samen te werken met ondernemers, instellingen, overheden en burgers.

Onze belofte? Maatwerk leveren!

We helpen met onafhankelijk advies, ondersteuning en/of totale ontzorging bij energie en -besparingsprojecten. Je huis isoleren, zonnepanelen of van het gas af? De mensen van Energie Samen weten hoe-en-wat. Ondernemers ontzorgen we bijvoorbeeld met hulp bij de energieaangifte of met een plan op maat voor lagere energiekosten. Misschien een zonnedak op je bedrijfsgebouw? Energie Samen Rivierenland maakt er een business case van. We zijn onafhankelijk, lokaal geworteld en – met meer dan duizend afgelegde klantreizen – aantoonbaar succesvol. Als coöperatieve onderneming heeft Energie Samen Rivierenland geen winstoogmerk. Door slim gebruik te maken van lokale en regionale subsidies, kunnen we een gedeelte van onze dienstverlening kosteloos uitvoeren.

Daar krijg je toch energie van?

Interesse om voor een leuke organisatie te werken?

Wij zoeken regelmatig nieuwe collega's en nodigen enthousiaste kandidaten graag uit voor een kennismaking.

Interesse? Open sollicitaties zijn altijd welkom. Stuur een open sollicitatie met jouw motivatie naar info@energiesamenrivierenland.nl

Team

Stefan van Tongeren

Stefan van Tongeren

Directie - gebouwde omgeving

Stefan is ruim 10 jaar actief als adviseur/projectmanager energiebesparing en duurzaam ondernemen in het midden- en kleinbedrijf. Hij heeft veel branchespecifieke en regionale projecten ontwikkelt en uitgevoerd. Ook heeft hij samen met het bedrijfsleven netwerken gevormd en begeleid om te komen tot concreet resultaat.

Gerlach Velthoven

Gerlach Velthoven

Directie duurzame opwek

Gerlach is sinds 2013 in de energiebranche actief, als bestuurder bij 11duurzaam en Betuwewind. Hij heeft zich toegelegd op de ontwikkeling van zon- en windenergie in grotere projecten. Hier komt veel kennis bij kijken op het gebied van financiering en subsidies, wettelijke beperkingen, omgevingsmanagement en aansluittechniek. Hij realiseerde ondertussen diverse zonnedaken en windparken.

Gerwin Verschuur

Gerwin Verschuur

Projectleider (Aardgasloze) wijkaanpak

Gerwin is sinds 2008 directeur van Energiebedrijf Thermo Bello, een coöperatief wijkverwarmingsbedrijf in Culemborg. Hij heeft vanaf 2011 diverse bestuursfuncties bekleed in de coöperatieve energiebranche op lokaal, regionaal, provinciaal en landelijk niveau. Nu legt hij zich toe op de professionele ondersteuning van wijken en dorpen om van het aardgas af te gaan, met de dienst Buurtwarmte. Buurtwarmte stelt bewonerscollectieven in staat om zelf hun warmte oplossing te kiezen, te ontwikkelen en te exploiteren. Hij is adviseur Buurtwarmte in onze regio en werkt ook landelijk aan de ontwikkeling van deze dienst samen met coöperaties uit andere regio’s.

Arjen Schamhart

Arjen Schamhart

Projectleider - duurzame opwek (zon en wind)

Arjen is een kleine 20 jaar in de duurzame hoek actief. Eerst op een landgoed en later als adviseur voor startups. Sinds hij in de duurzame wijk van Culemborg woont, is hij voor lokale coöperaties de drijvende kracht achter menig energie project. Projecten samen met stakeholders ontwikkelen is voor hem essentieel. In 2019 bouwde hij het eerste coöperatief ontwikkelde zonnedak met laadplein.

Alexander van Setten

Alexander van Setten

Projectleider - bedrijven, utiliteit en maatschappelijk vastgoed

Alexander is 2018 gestart als projectleider aan het regionale energieloket voor bedrijven en instellingen, in overleg met ondermeer gemeentes, provincie, de omgevingsdienst en ondernemingsverenigingen. Daarnaast adviseert hij bedrijven en instellingen over energiebesparing en duurzame opwek. 

Jeanet Okkerman

Jeanet Okkerman

Officemanagement en financiële admin.

 

foto Astrid2

Astrid Schipper

HRM

 

Wim van Beuzekom

Wim van Beuzekom

Communicatie adviseur

 

Wim heeft ruim 25 jaar ervaring als communicatieadviseur en marketeer. Hij heeft gewerkt voor diverse grote en kleinere merken. De afgelopen jaren is hij steeds meer betrokken geraakt bij de energietransitie. Onder het motto dat ‘energie uit je eigen regio leuker en beter is’, is hij betrokken bij windprojecten zoals Betuwewind en Windwinning Culemborg. Voor Energie Samen Rivierenland ontwikkelde hij de nieuwe website en de MKB-campagne ‘Energieblij’. Communicatie moet volgens Wim ‘gewoon werken’: inspireren, verbinden en meenemen. 

DSC_99895-01

Marjan van Duijn

Betuwestroom en communicatie/marketing ESR

Marjan is sinds 2019 werkzaam als relatiebeheerder voor Betuwestroom, onderdeel van Energie Samen Rivierenland. Tevens ondersteund zij bij diverse marketing & communicatie activiteiten. Voor haar staat centraal het verbinden en samenwerken met andere lokale partijen zoals o.a. regionale energie coöperaties, gemeenten, lokale bedrijven en particulieren die willen bijdragen aan duurzaamheid en energiebesparing.

Marco profiel wit

Marco Houtschild

Adviseur wijkaanpak en warmtetransitie

Marco gaat graag met mensen en partijen aan de slag om van de warmtetransitie-opgave een succes te maken. Hij weet hoe betrokkenheid te creëren en hoe met weerstanden om te gaan. Voor gemeenten is hij sparring partner en realiseert hij onder meer de warmtetransitievisie.

Pim de Jongh

Pim de Jongh

Energieadviseur - bedrijven, utiliteit en maatschappelijk vastgoed

Pim begeleidt sinds 2018 als FEDEC-gecertificeerd adviseur bedrijven en instellingen bij het monitoren, analyseren en terugdringen van hun energiegebruik. Pim doet dit sinds 2019 voor ESR.

Robin profiel-2

Robin Grandia

Energieadviseur bedrijven, utiliteit en maatschappeljk vastgoed

Heidi Verschoor

Heidi Verschoor

Procesmanager Energieloket

Heidi helpt Het Nieuwe Wonen om de noodzakelijke professionaliseringsslag te maken. Als Professional Organizer en Lean Six Sigma Black Belt heeft ze als doel gesteld dat mensen plezier hebben in wat ze doen en het resultaat daardoor verbetert. Zelf is ze altijd bezig om verspillingen te voorkomen om zo een positieve bijdrage te leveren aan de omgeving.

Samantha profiel wit-2

Samantha Wulterkens

Teamcoördinator Energieloket

Marijke Popma

Marijke Popma

Communicatie energieloket

DSC_0067-4

Anne Prins

Communicatie energieloket

 

Anne is sinds begin 2020 in dienst bij Energie Samen Rivierenland. Als communicatiemedewerker van het Energieloket Rivierenland werkt zij aan de website, nieuwsbrief, sociale media en andere content. Met een achtergrond in de communicatie en journalistiek (MA) zet ze zich graag in voor een maatschappelijk thema als duurzaamheid. Werken in de regio heeft haar voorkeur, dichtbij mens en gemeenschap.

Marloes Spaander

Marloes Spaander

Backoffice Energieloket

 

Marloes werkt sinds 2017 bij Het Nieuwe Wonen Rivierenland. Een duurzame wereld met een veilig en gezond klimaat zijn haar drijfveren om het voor bewoners mogelijk te maken om op een betaalbare manier energie te besparen en op te wekken. Marloes ondersteunt bewoners door het hele proces van ontdekken van de mogelijkheden in eigen huis tot het financieren en uitvoeren van duurzame maatregelen in huis.

Pamela achtergrond

Pamela Vuijk

Medewerker Energieloket Rivierenland

 

Een duurzame wereld met een veilig en gezond klimaat zijn Pamela's drijfveren om voor het energieloket aan de slag te gaan. Pamela is zich, sinds haar aanstelling, een stuk bewuster geworden van energiezuinig wonen. Ze ondersteunt bewoners door het hele proces van ontdekken van energiebesparende maatregelen tot de financiering en uitvoering. Daarnaast bewaakt ze de planning van de promotionele activiteiten rondom het energieloket. 

Coen de Leng

Coen de Lengh

ICT en website Energieloket

 

Coen is begonnen als websitebeheerder voor het Energieloket in 2018.  Naast het vaste aanspreekpunt voor ICT-hulp is hij verantwoordelijk voor onderhoud binnen Energie Samen. Vanwege zijn milieukundige achtergrond en de cursus energiecoach toont hij ook interesse in duurzaamheid. Mede dankzij zijn brede kennis is hij een interne schakel geworden op ICT-gebied.

Andries

Andries IJkelenstam

Energieadviseur energieloket

 

Andries is sinds 2017 actief als energie adviseur bij het Energieloket Rivierenland. Volgens Andries begint een goede dag met zonneschijn en dat geeft de mens energie. "We hebben als mens behoefte aan warmte van de zon, maar de zon schijnt niet altijd en is het ook vaak koud. We moeten dus spaarzaam zijn op de kracht uit de zon en wat opgeslagen is. Door onze huizen beter te isoleren bewaren we de energie die de zon ons geef." Andries ziet de de mogelijkheden en helpt u daar graag bij.

Frank profiel wit

Frank Spruit

Energieadviseur energieloket

 

Als natuurliefhebber is Frank zeer betrokken bij het milieu. Vele jaren heeft hij gewerkt als energieadviseur aan diverse projecten in de gebouwde omgeving. Variërend van één woning tot een hele gemeente. Daarbij kijkt Frank naar energie en bouwfysische aspecten. Op wijkniveau kijkt hij ook naar de energievoorzieningen. In veel projecten zijn warmtepompen of zonne-energie toegepast, waarvan de grote zonnecollector op de Lidl (Parijsch Culemborg) een voorbeeld is. Daarnaast is Frank ook lid van twee energiecoöperaties in de regio.

DSC_0042-01-2

Wim de Rooij

Energieadviseur energieloket

 

Wim heeft vanuit zijn eigen bedrijf ruime ervaring met het renoveren en verduurzamen van oudere woningen. Als energie-adviseur gebruikt hij deze kennis om adviezen te geven.

Daarnaast is hij ook als energiecoach actief. Belangrijk volgens hem om het contact met de praktijk te behouden.

 

Marisca

Marisca Stolp

Lokale coördinator Energieloket West-Betuwe

 

Marisca komt uit de marketing & communicatie wereld en werkt alweer 10 jaar bij de Erasmus Universiteit als programma manager. Sinds haar verhuizing in 2015 naar het buitengebied in de Betuwe, is duurzaam leven steeds belangrijker voor haar geworden. Twee jaar geleden is ze dan ook enthousiast gestart als coördinator bij het Centrum voor Duurzaamheid De Knop. Inmiddels is ze daar ook coördinator bij het Energieloket West Betuwe en verzorgt ze communicatie en activiteiten voor Coöperatie Duurzaam West Betuwe.

Boukje

Boukje Pennings

Lokale coördinator Energieloket Zaltbommel

 

DSC_0065_01-3

Steven Hulst

ICT Energieloket & Lokale coördinator Energieloket Buren

 

Steven heeft 20 jaar een eigen internet marketing bureau gehad met een vestiging in Wageningen en Zoetermeer. Eind 2019 heeft hij besloten om met zijn kennis en ervaring bij te dragen aan de energietransitie van Nederland. Hierbij ondersteunt hij als adviseur duurzame organisaties in de strategische inzet van ICT voor het realiseren van de organisatiedoelstellingen en klimaatambities.

Dieter

Dieter Kwint

Lokale coördinator Energieloket Tiel

 

Han

Han Horsting

Lokale coördinator Energieloket Culemborg