Een van de grootste struikelblokken om te gaan verduurzamen is het financieren ervan. Gelukkig zijn er diverse regelingen waarvan je als ondernemer, instelling, coöperatie of vereniging gebruik kunt maken.

Energie Samen Rivierenland helpt je bij het vinden van de juiste subsidies, fiscale regelingen en duurzaamheidsleningen. We zetten de belangrijkste hieronder voor je op een rijtje.

Heb je hulp of begeleiding nodig bij het vinden en aanvragen van de juiste regelingen? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen je op weg.

Financieringsmogelijkheden

Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste landelijke en lokale leningen per doelgroep.

Dorpshuizen en verenigingen: Er is een landelijke regeling voor duurzaamheidsleningen, waarmee investeringen in verduurzaming van gebouw en installaties gedaan kunnen worden. Veel gemeentes hebben een eigen duurzaamheidsleing, waar een aanvraag voor gedaan kan worden.

Wij raden overleg met de eigen gemeente aan en faciliteren dat waar nodig. De gemeente is vaak bereid (duurzaamheids)initiatieven van lokale verenigingen die maatschappelijk belang hebben te ondersteunen met duurzaamheidsleningen, tegemoetkomingen of garantstellingen.

Bedrijven: Duurzaamheidslening voor ondernemers via BNG. Daarbij kunnen financiers tot 1 juli 2027 gebruik maken van de 'BMKB-Groen', Borgstelling-MKB voor groene investeringen, waarmee het makkelijker wordt om groene investeringen bij financiers te lenen.

Scholen: Energiebespaarlening via SVN.

Sportverenigingen; Duurzaamheidslening voor sportverenigingen via BNG en Garantstellingen via SVS.

Non-profit organisaties: duurzaamheidslening via gemeente West Maas en Waal.

VVE's: Duurzaamheidslening voor ondernemers en VvE's via BNG en  Energiebespaarlening via SVN. En specifiek gemeente Zaltbommel.

 

Subsidies en fiscale regelingen

In onderstaand overzicht vind je de belangrijkste subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen voor bedrijven en (maatschappelijke) organisaties. Het overzicht met subsidies bevat zowel landelijke als provinciale (Gelderse) regelingen. Let op, bepaalde regelingen zijn alleen voor specifieke organisaties beschikbaar, zoals voor energiecoöperaties, verenigingen of VvE's.

 

Subsidieregelingen bedrijven en instellingen

Fiscale regelingen

Vragen over energie besparen en/of energie opwekken? Vind snel een antwoord op jouw vraag via onze kennisbank.

Of neem contact op met onze adviseurs, zij helpen je graag verder.

vraag en antwoord
Alexander van Setten

In samenwerking met de gemeenten zijn wij het Energieloket voor bedrijven en instellingen en helpen jou als ondernemer graag verder.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en/of voor maatwerk advies.

Energiesamen campagnebeeld_txt

Aan de slag?

 Je energiekosten verlagen? Een zonnedak op jouw bedrijfsgebouw realiseren? Misschien wel met subsidie? Energie Samen Rivierenland maakt graag werk van je vraag. Vul je e-mailadres in en we nemen contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.