Energiesamen campagnebeeld_txt2
EnergieSamenRivierenland-logo

Onafhankelijk en objectief

Lokaal geworteld

Succesvol

Coöperatief

Maatwerk

Advies, ondersteuning of ontzorging

Tot 20% lagere energiekosten én voldoen aan informatieplicht

Ondernemers die meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas gebruiken, moeten voor 1 juli 2019 hun energiehuishouding in kaart brengen en rapporteren over de energiebesparende maatregelen die zijn getroffen. Energie Samen Rivierenland maakt dat graag gemakkelijk voor je.

Duizenden ondernemers in het Rivierenland zijn verplicht om aan het Activiteitenbesluit milieubeheer te voldoen en moeten aan de slag met de installatie van bewegingsmelders of spouwmuurisolatie. En dan is er de informatieplicht. Die houdt in dat bedrijven hun energiehuishouding in kaart moeten brengen en aan de overheid (RVO) moeten rapporteren over de energiebesparende maatregelen die ze tot nu toe hebben getroffen. En dat allemaal vóór 1 juli van dit jaar.

Energie Samen Rivierenland helpt
(en maakt het je makkelijk)

Veel bedrijven zullen hulp nodig hebben om aan de informatieplicht te voldoen. Het proces is vergelijkbaar met belastingaangifte doen. Maar dan op een manier zoals je het nog nooit eerder hebt gedaan én waarbij je te maken krijgt met complexe materie. De adviseurs van Energie Samen Rivierenland – een regionale coöperatieve organisatie voor duurzame energie-initiatieven van burgers en bedrijven – staan voor je klaar en kunnen helpen.

EnergieSamenRivierenland-appel

E-advies

Een adviseur komt bij jou over de vloer en bekijkt waar je staat? Welke energiebesparingen moet je wettelijk aan voldoen en hoe ver ben je? Daarnaast maakt de adviseur duidelijk waar de kansen tot verdere energiebesparing liggen en hoe je die kan grijpen. De praktijk leert dat bedrijven tot twintig procent besparing op de energiekosten realiseren.

EnergieSamenRivierenland-appel

E-aangifte

Ook op het gebied van de informatieplicht ontzorgt de Energie Samen-adviseur graag. Ondernemers kunnen Energie Samen machtigen om het rapport in te vullen dat je moet indienen om aan de informatieplicht te voldoen. Tijdens het bezoek van de adviseur wordt het hele bedrijf nagelopen, worden de verplichte maatregelen in kaart gebracht en wordt het rapport meteen opgemaakt en ingediend. Als de adviseur de deur uitloopt, weet je wat je moet doen om gegarandeerd tot 2023 te voldoen aan de informatieplicht.

EnergieSamenRivierenland-appel

E-resultaat

Wie verder wil gaan met energie besparen, kan gebruik maken van een tweejarig begeleidingstraject. In combinatie met de installatie van een slimme meter en software krijg je meer inzicht in je verbruik, het effect van geplande en genomen maatregelen en het rendement hiervan. Je krijgt veel meer grip op energiebesparing in je bedrijf. Voldoen aan de informatieplicht, energie besparen en tot twintig procent lagere energiekosten. Energie Samen Rivierenland maakt het je graag gemakkelijk. Daar word je toch blij van? Energieblij noemen we dat.

Ook energieblij worden?

  • Je bespaart kosten op energiecontracten en -verbruik
  • Je investeert in waardevermeerdering van je bedrijfspand
  • De focus op energiebesparing maakt je bedrijfsprocessen efficiënter
  • Je kan slim gebruik maken van overheidssubsidies
  • Je werknemers profiteren mee van verhoging van het werkcomfort
  • Je draagt bij aan een schoner leefklimaat in Rivierenland
  • Klanten werken graag samen met ondernemers die duurzaam ondernemen
  • Je voldoet aan wettelijke verplichtingen op het gebied van energiebesparing

Kies, bespaar en focus (op je klanten)

Energie besparen kan op veel manieren. Als uitgangspunt geldt de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML) die de overheid voor jouw bedrijfstak heeft samengesteld. Er zijn nu voor 19 bedrijfstakken pakketten met erkende maatregelen beschikbaar. Denk aan LED-lampen, muurisolatie, zonnepannelen of een periodieke schoonmaak van het ventilatiesysteem. Jij kiest. Het gaat vaak om behapbare investeringen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. De genomen maatregelen leveren direct rendement op. Veel kleine investeringen zorgen samen voor een grote besparing. Bedrijven besparen tot twintig procent op de energiekosten. Na de eerste rapportage in 2019 ben je verplicht om de vier jaar de overheid te informeren over de genomen maatregelen in jouw bedrijf. Voor de rapportage van de informatieplicht is het eLoket van RVO.nl beschikbaar.

De adviseurs van Energie Samen Rivierenland kunnen je ontzorgen in het hele proces van energiebesparing en informatieplicht. Zo kan je als ondernemer blijven doen waar je echt goed in bent: aandacht geven aan je klanten.

 'In het Rivierengebied moeten duizenden bedrijven voor 1 juli een rapportage inleveren'

Energiesamen campagnebeeld_txt

Aan de slag?

Wil je energiekosten besparen én voldoen aan de informatieplicht? Energieblij worden? Energie Samen Rivierenland maakt graag werk van jouw vraag. Vul je e-mailadres in en we nemen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energie Samen Rivierenland

Willem Kloospad 17, 4103 VC Culemborg

 

KVK  64039811

iban NL23RABO0306077612

BTW 8554.97.427

© 2019 Energie Samen Rivierenland | Webdesign Spijker & Co