Skip to content
Energiesamen campagnebeeld_txt2

Groen is Poen

Het lijkt zo simpel, energie besparen of zelf opwekken is geld verdienen. Jouw investeringen in energiemaatregelen verdienen zich vaak al binnen 5 jaar terug.
Investeren in duurzaamheid is gewoon slim en een zakelijke keuze. Groen is poen.

Energie besparen kan op veel manieren. Als uitgangspunt gelden de Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing (EML) die de overheid voor 19 bedrijfstakken heeft samengesteld Aan bepaalde investeringen hangt een behoorlijk prijskaartje en het hangt van jouw persoonlijke omstandigheden af. Tegelijkertijd varieert de terugverdientijd per investering. In Nederland verdienen MKB-bedrijven investeringen in energiebesparing en/of eigen energie opwek binnen zo’n zeven jaar terug. Klanten van Energie Samen Rivierenland besparen, na groene investeringen, 7 tot 25% op hun energiekosten. Dat zijn keiharde euro’s. Groen is poen.

Ook energieblij worden?

  • Je bespaart kosten op energiecontracten en -verbruik
  • Je investeert in waardevermeerdering van je bedrijfspand
  • De focus op energiebesparing maakt je bedrijfsprocessen efficiënter
  • Je kan slim gebruik maken van overheidssubsidies
  • Je werknemers profiteren mee van verhoging van het werkcomfort
  • Je draagt bij aan een schoner leefklimaat in Rivierenland
  • Klanten werken graag samen met ondernemers die duurzaam ondernemen
  • Je voldoet aan wettelijke verplichtingen op het gebied van energiebesparing

“Slim investeren in duurzaamheid levert veel op”

Maar de investering moet wel eerst gedaan worden. En dat kost geld. Gelukkig kan je allerlei subsidies aanvragen om de kosten te verlagen. Welke investering levert het meeste op? Wat is wijsheid? De adviseurs van Energie Samen Rivierenland staan voor je klaar en kunnen helpen.

Word energieblij

Tot 20% lagere energiekosten én voldoen aan informatieplicht

Ondernemers die meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas gebruiken, moeten hun energiehuishouding in kaart brengen en aan de overheid (RVO) rapporteren over de genomen en geplande energiebesparende maatregelen.
Duizenden ondernemers in het Rivierenland moeten aan de slag.

Veel bedrijven zullen hulp nodig hebben om aan de informatieplicht te voldoen. Het proces is vergelijkbaar met belastingaangifte doen. Maar dan op een manier zoals je het nog nooit eerder hebt gedaan én waarbij je te maken krijgt met complexe materie. De adviseurs van Energie Samen Rivierenland staan voor je klaar en kunnen helpen.
Zo kan je als ondernemer blijven doen waar je echt goed in bent: aandacht geven aan je klanten.

EnergieSamenRivierenland-appel

E-advies

Een adviseur komt bij jou over de vloer en bekijkt waar je staat? Welke energiebesparingen moet je wettelijk aan voldoen en hoe ver ben je? Daarnaast maakt de adviseur duidelijk waar de kansen tot verdere energiebesparing liggen en hoe je die kan grijpen. De praktijk leert dat bedrijven tot twintig procent besparing op de energiekosten realiseren.

EnergieSamenRivierenland-appel

E-aangifte

Ook op het gebied van de informatieplicht ontzorgt de Energie Samen-adviseur graag. Ondernemers kunnen Energie Samen machtigen om het rapport in te vullen dat je moet indienen om aan de informatieplicht te voldoen. Tijdens het bezoek van de adviseur wordt het hele bedrijf nagelopen, worden de verplichte maatregelen in kaart gebracht en wordt het rapport meteen opgemaakt en ingediend. Als de adviseur de deur uitloopt, weet je wat je moet doen om gegarandeerd tot 2023 te voldoen aan de informatieplicht.

EnergieSamenRivierenland-appel

E-resultaat

Wie verder wil gaan met energie besparen, kan gebruik maken van een tweejarig begeleidingstraject. In combinatie met de installatie van een slimme meter en software krijg je meer inzicht in je verbruik, het effect van geplande en genomen maatregelen en het rendement hiervan. Je krijgt veel meer grip op energiebesparing in je bedrijf. Voldoen aan de informatieplicht, energie besparen en tot twintig procent lagere energiekosten. Energie Samen Rivierenland maakt het je graag gemakkelijk. Daar word je toch blij van? Energieblij noemen we dat.

EnergieSamenRivierenland-logo

Onafhankelijk en objectief

Lokaal geworteld

Succesvol

Coöperatief

Maatwerk

Advies, ondersteuning of ontzorging

Energie Samen Rivierenland helpt (en maakt het je makkelijk)

Energie Samen Rivierenland is een regionale coöperatieve organisatie voor duurzame energie-initiatieven van burgers en bedrijven. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in advies en coaching op het gebied van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Wij zijn ook ondernemers: naast energieadviseur zijn we ook sparringpartner. We geven je inzicht in besparingsmogelijkheden en helpen om resultaat te halen. Nieuwsgierig naar wat collega-ondernemers van onze dienstverlening vinden? In het Rivierengebied kunnen we je in contact brengen met diverse MKB-bedrijven met wie we hebben samengewerkt aan besparingsprojecten en/of de aanleg van bijvoorbeeld zonnepanelen op het bedrijfsgebouw.

IMG_8739

Aan de slag?

Weten welke cijfers op jouw bedrijf mogelijk zijn? Je energiekosten verlagen? Een zonnedak op jouw bedrijfsgebouw realiseren? Misschien wel met subsidie? Energie Samen Rivierenland maakt graag werk van je vraag. Vul je e-mailadres in en we nemen contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energie Samen Rivierenland

Willem Kloospad 17, 4103 VC Culemborg

 

KVK  64039811

iban NL23RABO0306077612

BTW 8554.97.427

© 2019 Energie Samen Rivierenland | Webdesign Spijker & Co

Scroll To Top