Opladen elektrische auto en fiets via de laadvoorzieningen van eCoBuren

Rijd u al elektrisch en heeft u (nog) geen laadmogelijkheid op eigen terrein? eCoBuren heeft als doel om hiervoor samen met haar leden publieke laadmogelijkheden te realiseren en te exploiteren. De eerste Ecotap laadpalen die hiervoor beschikbaar zijn staan aan de Onderdreef in Buren. De locatie van deze laadpalen is te vinden op www.oplaadpunten.nl of www.oplaadpalen.nl.

De laadpalen voor fietsen stellen wij gratis ter beschikking. Tegen betaling kan je jouw auto opladen (Laadsnelheid tot 22 kW). Het bezoekerstarief is €0,35 per kWh met een starttarief van €0,60 per laadsessie. Leden van eCoBuren betalen geen starttarief en per kWh €0,33. *genoemde bedragen zijn inclusief btw

Ben je lid en wil je gebruik maken van dit lage tarief, vraag dan je pas aan op www.ecotap.nl en vermeld bij de opmerkingen dat je lid bent van eCoBuren, zij controleren dit vervolgens bij ons. Heb je al een laadpas van Ecotap geef dan je pasnummer aan ons door op info@ecoburen.nl dan zorgen wij voor de koppeling.

Als je nog geen lid bent van eCoBuren doe dit dan nu en ontvang de informatie per mail. aanmelding-lidmaatschap-ecoburen 

Laadpaal in openbare ruimte aanvragen

Een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen kan ook. Dit is mogelijk indien laadmogelijkheden op eigen terrein niet gerealiseerd kunnen worden, er geen publieke laadpalen in de naaste omgeving zijn, er wel openbare parkeerplaatsen zijn (in bezit van de gemeente Buren) en er aantoonbaar meerdere gebruikers zijn voor een te realiseren laadvoorziening. Stuur een mail naar info@ecoburen.nl en wij gaan dan met de gemeente in gesprek over de mogelijkheden van laadvoorzieningen in uw buurt vergelijkbaar aan die op de Onderdreef in Buren.

Onder elke aanvraag moet wel een haalbare businesscase liggen en voor de aanvraag moet de gemeente een verkeersbesluit nemen en een APV vergunning verlenen. Wij onderzoeken dit graag samen met u en andere geïnteresseerden.

Een laadpaal met bijbehorende parkeerplaats(en) in de openbare ruimte wordt overigens nooit aan personen voor privé gebruik toegewezen. Deze blijft beschikbaar en bruikbaar voor iedereen die een elektrisch voertuig wil opladen.

Investeren in laadpalen

Door middel van participatie kan u mede-eigenaar worden van de laadpaal en profiteert u mee van de opbrengsten. Op deze wijze hebben wij ook de laadvoorzieningen aan de Onderdreef in Buren kunnen realiseren. Meedoen als investeerder kan al vanaf € 500,-

Naast het gebruik van de laadpaal onder de condities die u mede opstelt streven we naar een bepaald rendement op de investering. Hoe hoog dit rendement zal zijn is nog onzeker. Bepalend is het gebruik. Dit zal zich verder ontwikkelen en mogelijk gaat het sneller als we nu denken.

Met vriendelijke groet,

Energie coöperatie eCoBuren

 

Website: www.ecoburen.nl
E-mailadres: info@ecoburen.nl
Telefoon: 0344 – 846281

 

laadpalen buren