Energie besparen voor de agrarische ondernemer

Eerlijk is eerlijk; de investeringskosten voor energiebesparende maatregelen kunnen hoog zijn. Tegelijkertijd varieert de terugverdientijd per investering. Gelukkig kan je allerlei subsidies aanvragen om de kosten te verlagen. Klanten van Energie Samen Rivierenland besparen na hun groene investeringen 7% tot 25% op hun energiekosten. Dat zijn keiharde euro's.

Wil je weten welke investeringen voor jouw bedrijf het meeste opleveren? De zakelijke adviseurs van Energie Samen Rivierenland staan voor je klaar en kunnen helpen. Met een energiescan, energieadvies of begeleiding op maat.

Is een energieadvies wat voor mij?

  • Je krijgt snel inzicht in besparingsmogelijkheden, tot wel 25%.
  • Een scan neemt je flink wat tijd en werk uit handen.
  • Je weet wat je kan – en moet – doen
  • Je hebt inzicht in je energiegebruik en investeringsmogelijkheden.
  • De energiescans die we aanbieden zijn fiscaal aftrekbaar.

 

Wil je aan de slag met energiebesparing? Onze Energieblij adviseurs helpen je graag verder.

Gebruik je veel energie?
Ben je informatieplichtig?

Organisaties die meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas gebruiken, moeten hun energiehuishouding in kaart brengen en aan de overheid (RVO) rapporteren over de genomen en geplande energiebesparende maatregelen. Duizenden ondernemers in het Rivierenland moeten aan de slag.

In samenwerking met gemeenten zijn wij het Energieloket voor bedrijven en helpen jou als ondernemer graag verder door een maatwerk Energieblij advies.

Wil je weten of jouw onderneming informatieplichtig is? Heb je advies nodig? Klik dan verder.

Gebruik je minder energie?

Als jouw bedrijf (aanzienlijk) minder dan 50.000 kilowattuur of 25.000 kubieke meter aardgas per jaar gebruikt, dan zijn veel maatregelen vaak vergelijkbaar met wat je thuis zou doen. Isolatie, LED verlichting, goed inregelen of verduurzamen verwarming en ventilatie, timers, zonnepanelen.
‘Doe alsof je thuis bent’, is dan ook de beste benadering. Veel kan je  zelf doen. Wil je meer weten? Kijk eens bij het Energieloket voor particulieren of milieucentraal. Meer specialistische tips over allerlei mogelijke maatregelen vind je hier.

Wil je persoonlijk advies? Dat kan. Voor €800 (ex btw) komt de zakelijke adviseur bij je langs. Je krijgt een rapport dat je inzicht geeft in je energiegebruik per categorie en ten opzichte van je branchegenoten, je besparings­mogelijkheden en een indicatie van de kosten. En we kijken samen wat voor jou de beste mogelijkheden zijn.

Werkwijze Zakelijk Adviseur

Om jouw bedrijf volledig te ontzorgen, maakt Energie Samen Rivierenland gebruik van een stappenplan, de Energieplanner. Daarmee zorgen we voor optimale begeleiding en het best haalbare financiële resultaat voor jouw onderneming.

Met de Energieplanner kan je geld besparen op jouw energierekening. De Energieplanner is een tool die het inzicht in jouw energieverbruik vergroot. Onze adviseur maakt voor jou een besparingsplan met een aantal maatregelen waarmee je snel jouw energierekening kunt verlagen. De Energieplanner wordt aangeboden met de garantie dat je de kosten ervan binnen twee jaar heb terugverdiend.

Heb je belangstelling voor de Energieplanner? Neem contact op met onze zakelijke adviseurs.

youtube-video-thumbnail

Wordt ook energieblij en vraag nu een advies aan.

Vul jouw vraag en e-mail in en we nemen spoedig contact op.

Alexander van Setten
EnergieSamenRivierenland-logo

Onafhankelijk en objectief

Lokaal geworteld

Succesvol

Coöperatief

Maatwerk

Advies, ondersteuning of ontzorging

Lingedak-tiel

Energie opwekken

Voor agrarische ondernemers die energie willen opwekken, zijn er verschillende mogelijkheden zoals zonnepanelen op je bedrijfspand of schuur. Bekijk de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

 

zonnepanelen en euro's

Subsidie en financiering

Doorgaans is het eigen vermogen niet voldoende voor dergelijke investeringsbedragen en zijn er vanuit overheid en gemeenten subsidies voor agrarische ondernemers die willen verduurzamen. Wij wijzen je graag op de volgende mogelijkheden

betuwestroom logo

Groene stroom uit eigen regio

Wil je voor jouw agrarisch bedrijf ook groene stroom opgewekt in eigen regio? Kies dan voor Betuwestroom.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.