Uitnodiging informatieavond Verzilver uw Dak met Zonnepanelen

Op woensdag 11 september a.s. organiseren  Energie Samen Rivierenland (ESR) en Over Morgen namens de provincie Gelderland een speciale voorlichtingsbijeenkomst over zonnepanelen op bedrijfsdaken in de gemeente West Betuwe. Wij nodigen u van harte uit voor de informatiebijeenkomst ‘Verzilver uw dak met zonnepanelen’ van 17.00 – 18.00 uur met inloop vanaf 16.30uur in het gemeentehuis van West Betuwe, Kuiperhof 2, 4191 KH Geledermalsen. Tijdens deze avond wordt u geïnformeerd over welke mogelijkheden uw bedrijfsdak heeft voor het opwekken van zonne-energie en welke financiële voordelen het u oplevert.

Waarom deze avond
In één jaar valt 9.000 keer zoveel zonne-energie op de aarde als we jaarlijks in de hele wereld aan energie verbruiken. Om in 2050 als provincie energieneutraal te zijn wil de Provincie Gelderland meer zonnepanelen op bedrijfsdaken. Er zijn steeds meer bedrijven die zonnepanelen op hun dak plaatsen. Toch blijft een groot deel van de daken nog steeds onbenut. Met het project ‘Verzilver uw dak’ wil de provincie Gelderse ondernemers stimuleren om 600.000 m2 aan nieuwe zonnepanelen op bedrijfsdaken aan te leggen. Zonnepanelen geven namelijk voordeel op de energierekening, dragen bij aan de waardevermeerdering van het bedrijfspand en zijn goed voor een beter milieu.

Specifiek voor de aanleg van zonnepanelen op bedrijfsdaken is er SDE+ subsidie vanuit Rijksdienst voor Ondernemen  beschikbaar. Een SDE+ subsidie is een speciale subsidie die de Nederlandse overheid beschikbaar stelt aan zowel bedrijven als instelling die groene energie produceren of van plan zijn om groene energie te produceren. De afkorting SDE+ staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie.

Door de provincie Gelderland is het onafhankelijke adviesbureau ‘Over Morgen’ gevraagd om het project “verzilver uw dak” te voeren. Over Morgen ondersteunt en begeleid bedrijven kosteloos bij de eerste stappen van het aanleggen van zonnepanelen op bedrijfsdaken en het indienen van de aanvraag voor SDE+ subsidie. Energie Samen Riverenland is door de gemeente gevraagd te adviseren over de vervolgstappen na verkrijging van de SDE+ subsidie.Tijdens deze avond vertellen zij u wat deze ondersteuning inhoud.

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van zonnepanelen op uw bedrijfsdak of liggen de plannen al klaar voor zonnepanelen maar heeft u nog geen SDE+subsidie aanvraag gedaan? Meldt u zich dan aan voor de informatieavond van 11 september a.s via www.overmorgen.nl/verzilver-uw-dak-met-zonnepanelen/.

verzilverdak