“Samen maken we de wereld een stuk duurzamer”

Huisarts Paul Salomé en zijn vrouw Greet Mertens die zelfstandig therapeut en coach is, zitten volop in de verbouwing van hun woning. Dit is duidelijk te zien aan al het bouwmateriaal in en rond het huis, waar ze sinds 1993 wonen en ruim 30 jaar werken in de naastgelegen praktijk in Geldermalsen. Het is niet zomaar een verbouwing. “Wij willen ons huis verduurzamen om in de toekomst zo goed als zelfvoorzienend te kunnen zijn. Dat doen wij door zoveel mogelijk kwaliteitsvolle, duurzame materialen te gebruiken” vertelt Paul. “En door Betuwestroom te gebruiken.”

Toekomstige generatie

De interesse voor verduurzaming is er al meerdere jaren bij Paul en Greet. Zo zijn ze beiden lid van de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe. “Een prachtig initiatief” volgens Paul, “niet alleen de duurzaam opgewekte stroom, maar ook de opbrengsten uit de Windparken Deil en Avri vloeien terug naar de regio en worden weer ingezet voor nieuwe, lokale duurzaamheidsinitiatieven”.

Een belangrijke motivatie voor Paul en Greet om te kiezen voor de duurzame energie van Betuwestroom en om bij te dragen aan een leefbare wereld, is de nalatenschap. Paul vertelt: “Het gaat ons om een investering voor de toekomst”. De verantwoording voor onze vier kinderen en de toekomstige generaties om te kunnen genieten van een gezond, prettig leefklimaat en te kunnen beschikken over voldoende duurzame energie. Samen maken we de wereld een stuk duurzamer”.

Ecologische verf

Medio november zal het verduurzamingsproject na ruim zes maanden hard werken naar verwachting zo goed als klaar zijn Volgens Paul: “het is een grote klus, maar alles is goed voorbereid. Dit is vooral te danken aan mijn vrouw Greet. Zij neemt het voortouw en stopt veel tijd in het project. We pakken de verduurzaming rigoureus aan met o.a. dakisolatie, nieuwe kozijnen met dubbele beglazing, vloerisolatie met verwarming, muurisolatie én een warmtewisselaar met zonneboiler op het dak. Deze voorziet ook in warmte voor de praktijk, waardoor er zo goed als geen gas meer nodig is. Zelfs de verf op de trap is ecologisch groen en duurzaam.”. 

Het was voor Paul en Greet logisch om te kiezen voor Betuwestroom. Wil je ook groene opgewekte energie uit eigen regio? Kies voor Betuwestroom.

Ga naar huismerkenergie.nl/betuwestroom of bel 088-105 11 22.

Betuwestroom is een product van Energie Samen Rivierenland

DSC_5974