Informatiebijeenkomst leden LTO Noord, afdeling Betuwe

Maandag 28 oktober 2019 organiseerde LTO Noord, afdeling Betuwe samen met Energie Samen Rivierenland en gemeente West Betuwe een informatiebijeenkomst voor haar leden over energiebesparing en duurzame opwek. Met ruim 50 leden werd de avond goed bezocht.  

Na de opening door de voorzitter van LTO Noord, Ton Miltenburg werd er gesproken door Rolf van Os over de consequenties van de Regionale Energie Strategie voor onze regio.  

Alexander van Setten van Energie Samen Rivierenland vertelde de leden over de verplichte registratie van bedrijven en energiebesparende maatregelen die agrarische bedrijven verplicht zijn door te voeren, zoals isolatie, Led verlichting, HR verwarming, frequentieregelaars op vacuümpompen of het hergebruik van de warmte van een koelinstallatie. Hierbij kwam het aanbod van Energie Samen Rivierenland om ondernemers met subsidie van de provincie te helpen om hun energiegebruik te analyseren en te helpen om het energiegebruik ook echt terug te dringen inclusief de afmelding bij het E-Loket van de RVO. Vervolgens informeerde Arjen Schamhart van Energie Samen Rivierenland de aanwezigen over subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen met de SDE+ regeling.  

Na afloop werden de sprekers met applaus en streekproducten beloond voor de presentatie en konden geïnteresseerden nog vragen stellen over energiebesparingen en subsidiemogelijkheden.  

LTO Noord, afdeling Betuwe is lid van de coöperatie Energie Samen Rivierenland, zodat haar leden de begeleiding door Energie Samen Rivierenland met 50% korting kunnen krijgen. Meer informatie kunt u hierover vinden op onze website: https://energiesamenrivierenland.nl/word-energieblij/ 

 

IMG_20191028_200449