Zonnedakproject De Bogerd Rossum gestart!

ROSSUM • Onder het toeziend oog van ouders en leerlingen van basisschool De Bogerd is donderdag de samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwe zonnedakproject van Bommelerwaar ondertekend.

Bestuurslid Antje van Ginneken tekende namens Coöperatie Bommelerwaar, wethouder Erik van Hoften namens de gemeente Maasdriel en Toon van den Hanenberg in zijn functie als interim-voorzitter van de scholenstichting Stroomm.

Op het grote dak van basisschool De Bogerd komen zo’n 1200 zonnepanelen te liggen. Met de energieopbrengst kunnen ongeveer honderd huishoudens én de school van stroom worden voorzien.

Bloembollen
Het project ging feestelijk van start waarbij de kinderen symbolisch een zonnepaneel onthulden. Alle leerlingen ontvangen een zakje bloembollen waarmee de kracht van de zonne-energie wordt gesymboliseerd. Sponsor van deze leuke actie is Johan Nendels Tuinen & Boomverzorging. Op de school wordt dit schooljaar ook aandacht besteed aan de energietransitie door middel van een educatief project.

Voor iedereen
Dit is het derde zonnedakproject van Coöperatie Bommelerwaar. Bij deze projecten wordt lokaal duurzame energie opgewekt en via de coöperatie profiteren de deelnemers van fiscaal voordeel op hun energierekening. De eerste twintig deelnemers aan dit project krijgen een jaar gratis lidmaatschap van de Coöperatie Bommelerwaar ter waarde van 20 euro en onder de eerste vijftig deelnemers worden vijf duurzame kindercadeautjes verloot.

Ook voor het zonnedakproject in Hedel kan nog ingeschreven worden.

Meer informatie is te vinden op de site van Bommelerwaar: www.bommelerwaar.nl

Foto: Leerlingen sluiten alvast symbolisch een zonnepaneel aan, aangespoord door wethouder Van Hoften.

bron: Het Kontakt

4324cc56-26d6-4e96-a68a-14bd54466443_thumb840