Nieuwe ronde subsidieregeling versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI)

Op 15 maart 2023 opent een nieuwe ronde van de subsidieregeling Versnelde Klimaatinvesteringen Industrie (VEKI). De regeling is bedoeld voor bedrijven in de industrie die willen investeren in CO2-besparende maatregelen met een terugverdientijd van meer dan 5 jaar. Volgens de Energiebesparingsplicht moeten bedrijven investeringen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder verplicht uitvoeren.

Om de CO2-vermindering te versnellen is het minimale subsidiebedrag verlaagd naar € 30.000 en het budget verhoogd naar € 138 miljoen. Bedrijven kunnen daardoor sneller verduurzamen. Ook is de regeling dit jaar aantrekkelijker voor het midden- en kleinbedrijf (mkb).

De subsidie is beschikbaar voor investeringen in apparaten, systemen of technieken waarvan de werking al is bewezen. Het gaat om bedrijven die goederen produceren en daarbij grondstoffen verwerken, bedrijven die energie produceren en distribueren en bedrijven die afval en afvalwater verwerken (SBI-codes C, D en E).

De subsidie bedraagt 30% tot 70% en kan oplopen tot € 15 miljoen per project. Aanvragen van de VEKI-subsidie kan tot en met 9 januari 2024.

Ga voor meer informatie en het aanvragen van deze subsidie naar de website van RVO.

Reduce-reuse-recycle