Minister Jetten laat zich informeren over samenwerking en innovaties in Rivierenland

Op 23 januari bracht minister Rob Jetten een werkbezoek aan S-TEC in Tiel om zich te laten informeren over de samenwerking en innovaties rondom de energietransitie in de regio Rivierenland.

In Rivierenland wordt breed en constructief samengewerkt tussen overheid, ondernemers, onderwijs, onderzoek en ondernemende burgers om de energietransitie te realiseren en te versnellen. Het in 2022 geopende Smart Technology Experience Centre (S-TEC) is een van de innovatieve voorbeelden hiervan. Een uitstekende locatie om minister Rob Jetten meer te vertellen over deze samenwerking en de andere initiatieven en innovaties in de regio.

Jetten in gesprek over adviseren, ontzorgen, onderwijs, vakmensen en innovatie

Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, kreeg bij S-TEC een rondleiding en hij liet zich informeren over wat er in regio Rivierenland gebeurt om de energietransitie te versnellen. De minister sprak bedrijven, studenten en de plaatselijke overheden over hun bijdrage, project of aanpak. Onderwerpen waren hoe inwoners ondersteuning krijgen bij het verduurzamen van hun woning, zoals bij de WoonWijzerWinkel Rivierenland die onderdeel uitmaakt van S-TEC en het project EnergieVitaal.

Ook kwam naar voren dat de energietransitie om vakspecialisten vraagt. Dit betekent kansen op de arbeidsmarkt. Wie kiest voor een opleiding of baan in de schone energie, heeft altijd werk. Als laatste werd er die middag verbinding gelegd naar bedrijven en regionale, innovatieve projecten zoals het laadpleinconcept Watthub en de Local-for-Local aanpak waar ook Energie Samen Rivierenland en haar leden bij betrokken zijn.

Lees hier het hele verslag van het bezoek van Rob Jetten aan S-TEC.

Tiel, 23 januari 2023
Werkbezoek minister Jetten bij S-TEC in het pand Teisterbantlaan 1a Tiel
Copyrichtvrij. Foto Jan Bouwhuis