Hermeta produceert met 100% groene Betuwestroom

Hermeta heeft duurzaamheid en regionale betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Een jaar geleden heeft Hermeta al de overstap gemaakt naar Betuwestroom, 100% groene stroom van opwek projecten uit de Betuwe. Vanaf begin dit jaar werkt de hele fabriek van Hermeta – waaronder de gietrobots – op Betuwestroom geleverd door o.a. Windpark Avri. Klik op  deze link voor een leuke impressie video.

Hermeta duurzame producent
Hermeta levert al meer dan 95 jaar duurzame producten die comfort brengen in gebouwen. Het bedrijf levert een breed pakket aan producten in bouw en interieur, vanuit drie divisies: interieuraccessoires, interieurbouw en gevelbouw. Kwaliteit, comfort, duurzaamheid en functioneel design staan centraal.

Bij het realiseren van een hoogwaardige productie neemt Hermeta ook haar verantwoordelijkheden in de zorg voor het milieu. Een lange levensduur, materiaalkeuze en de recyclebaarheid van de producten spelen daarom al in de ontwerpfase een prominente rol.

Daar hoort natuurlijk ook duurzaam geproduceerde stroom bij en het vergroten van de duurzame impact op de directe omgeving. Hermeta heeft daarom als eerste industriële producent een contract gesloten voor de jaarlijkse levering van ca. 1 miljoen KWh met en door Betuwestroom. Gerlach Velthoven van Betuwestroom: ”Met Hermeta hebben we de eerste 1% opbrengst van onze windparken verkocht. Het is geweldig mooi dat we dat kunnen doen aan een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Bij Hermeta kunnen we laten zien dat een lokale coöperatieve aanpak echt meerwaarde heeft en aansluit bij de lokale behoefte.”

Lokale samenwerking
Hermeta werkte al samen met Betuwestroom op het gebied van energiebesparing en zonnepanelen en is ambassadeur van het stimuleringstraject van de gemeente West-Betuwe richting bedrijfsleven om actiever te worden met energiebesparing.

Marcel van der Sluijs, directeur van Hermeta: “Wij zijn enorm blij met deze lokale samenwerking. Hermeta is een internationaal werkend bedrijf en streeft naar een zo klein mogelijke globale ‘footprint’ en het is het mooiste als je dat ook lokaal kunt realiseren. De samenwerking met Betuwestroom past goed in ons omgevingsbeleid, in onze duurzame doelstellingen en zal ook tot kostenbesparingen leiden. De combinatie van energiebesparing en duurzame opwek is ideaal”.

Betuwestroom duurzame energie uit regio Rivierenland
Betuwestroom, onderdeel van Energie Samen Rivierenland, ontwikkelt op coöperatieve wijze duurzame opwek in regio Rivierenland en is betrokken bij de realisatie van twee burgerwindparken in Geldermalsen.

Windpark Avri in Geldermalsen is vanaf begin dit jaar operationeel geworden. De bouw van de drie windmolens was al een feit. Zaterdag 5 oktober jl. werden de eerste wieken gehesen tijdens de feestelijke open dag met o.a. de leden van burgercoöperatie Betuwewind en bewoners uit de regio. Het zonnepark en de drie molens bij de afvalberg van Avri Geldermalsen voorzien 13.000 huishoudens van groene opgewekte stroom.

Naar verwachting gaan ook de molens van Windpark Deil eind februari 2020 draaien. Samen leveren de twee windparken straks circa 190 miljoen kilowattuur aan duurzame energie. Genoeg voor 60.000 huishoudens. Iedereen, particulieren en bedrijven, kan van deze lokaal opgewekte stroom profiteren door over te stappen naar Betuwestroom als energieleverancier.

Wil je als ondernemer of particulier ook duurzaam opgewekte stroom uit uw eigen regio? Kijk op onze website www.betuwestroom.nl of bel direct 085­016 1411

 

Betuwestroom is onderdeel van Energie Samen Rivierenland

 

hermeta betuwestroom