EnergieVitaal-banner

Wat is EnergieVitaal?

Steeds meer mensen hebben moeite om de energierekening te kunnen betalen of kunnen deze zelfs helemaal niet meer betalen. In ons project EnergieVitaal helpen we deze inwoners van verschillende gemeenten in Rivierenland om de energierekening te verlagen. Dat doen we met het inzetten van voorlopers, energiecoaches en een klusbus.

Ga jij ons helpen dit doel te bereiken? Solliciteer dan snel op een van onderstaande vacatures voor ons projectteam!
Let op: omdat wij per gemeente het project starten en werven is er een tijdelijke aannamestop voor sommige functies.

Coördinator Logistiek (tijdelijk gesloten)

Jij zorgt ervoor dat de klusteams hun werk goed en met plezier kunnen doen. Jij stelt de klusteams samen en zorgt ervoor dat zij de juiste informatie hebben om aan de slag te gaan. Jij bent het aanspreekpunt voor de klussers en staat hen bij met raad en daad. Omdat we het belangrijk vinden dat de klussers met plezier hun werk doen, krijg jij ook de taak om leuke dingen te bedenken die daartoe bijdragen. Bijvoorbeeld door het organiseren van teambijeenkomsten. Ook zorg jij voor een goede planning en je beheert de voorraad met materialen. Daarnaast bewaak je de kwaliteit en zorg je samen met het team voor tevreden bewoners.

Coördinator Sociaal (tijdelijk gesloten)

Jij zorgt ervoor dat onze aanpak EnergieVitaal aansluit bij de bewoners en het gebied. Daarvoor is een nauwe samenwerking nodig met sociale organisaties zoals gemeenten, woningbouwcorporaties, welzijn, gebedshuizen en verenigingen). Door samen te werken, kan je de doelgroep beter bereiken en helpen.

Uitvoerend coördinator (tijdelijk gesloten)

Jij zorgt ervoor dat de uitvoering op rolletjes verloopt. Jij bent het aanspreekpunt voor onze voorlopers, energiecoaches en klussers. Je overlegt met hen over hun beschikbaarheid en plant hen in. Je zorgt
ervoor dat iedereen is voorzien van de juiste informatie en dat onze medewerkers de juiste materialen bij zich hebben. Je brieft het team van voorlopers, energiecoaches en klussers voordat ze een nieuw gebied
in gaan. Ook organiseer je (intervisie) bijeenkomsten én ben je het luisterend oor voor de voorlopers, energiecoaches en klussers.

Sociaal energiecoach

Je gaat bij inwoners langs die hulp willen bij het verlagen van de energielasten. Samen met deze bewoner kijk je naar het verbruik en kijk je welke kleine maatregelen inwoners kunnen nemen om energie te besparen. Eventueel voer je zelf eenvoudige maatregelen uit, bijvoorbeeld het plakken van radiatorfolie, of het aanbrengen van een tochtstrip. Je kunt hiervoor ook onze klusdienst inschakelen. Je hoeft niet technisch
aangelegd te zijn om sociaal energiecoach te zijn.

Klusser

Met onze klusbus en vaak een collega, ga je bij de mensen langs die baat hebben bij eenvoudige maatregelen om energie te besparen. Jij brengt de materialen aan. Dat kan zijn radiatorfolie, tochtstrippen, buisisolatie, deurdranger, ledlamp, etc.
Ook houd je goed bij in welk huis je welke materialen hebt gebruikt.

Meewerkend voorman (tijdelijk gesloten)

Jij gaat met onze klusbus op pad en brengt samen met jouw collega’s kleine isolerende materialen aan bij mensen thuis. Daarmee help jij mensen direct om de energierekening te verlagen. Als meewerkend voorman begeleid je junior klussers en zorg je ervoor dat de juiste materialen en gereedschappen in de bus liggen. Vervolgens zorg je voor een goede registratie van de klussen die zijn uitgevoerd en de materialen die zijn gebruikt. Ook bewaak je de kwaliteit, jij zorgt ervoor dat de klussen netjes worden uitgevoerd door jou en jouw collega’s.

Voorloper (tijdelijk gesloten)

Je belt bij inwoners aan en gaat in gesprek. Dat doen we met elkaar in wijken waarvan we denken dat veel mensen moeite hebben met het betalen van de Energierekening. Het doel is om deze mensen enthousiast te maken voor een energiecoachgesprek. Je geeft mensen zo mogelijk al wat eerste tips mee om meteen te beginnen met energie besparen.

Werver (tijdelijk gesloten)

Jij gaat binnen diverse doelgroepen op zoek naar voorlopers, energiecoaches en klussers. We vinden het belangrijk om een pool te
hebben met veel diversiteit. Jij zoekt daarom samen met ons naar de mogelijkheden om de functies zo goed mogelijk af te stemmen op diverse doelgroepen. Denk aan zij-instromers, studenten, ouders met kinderen of mensen die herintreden in het arbeidsproces. Je gaat actief op zoek en werkt samen met verschillende organisaties. Denk aan het UWV, Werkzaak Rivierenland of bouwbedrijven. Je voert sollicitatiegesprekken en je zorgt voor passende arbeidsovereenkomsten. Ook zorg je ervoor dat onze medewerkers alle relevante trainingen hebben gehad.