Betuwestroom gaat samen met Greenchoice

Dinsdag 17 december jl. werd er bekend gemaakt dat de leverancier van Betuwestroom – De Energie Transitie Groep (ETG), waar Huismerk Energie, De Groene Stroomfabriek en de Energy Trading Company onder vallen, samen gaan met Greenchoice.

Wat betekent dit voor de huidige klanten van Betuwestroom of Bommelerwaarstroom? Aankomende periode zullen wij onze klanten zo goed mogelijk op de hoogte houden over de overname. Voor jou als klant verandert er nu niets. Alle voorwaarden blijven gelijk, wij blijven jou 100% lokaal opgewekte groene energie leveren tegen de afgesproken tarieven. Samen maken we Nederland nog groener!

 

Persbericht Greenchoice 17 december 2019

Greenchoice neemt Energie Transitie Groep over

 

Greenchoice en de Energie Transitie Groep (ETG), waar Huismerk Energie, De Groene Stroomfabriek en de Energy Trading Company onder vallen, gaan samen verder. Eind vorig jaar maakte Greenchoice al bekend een minderheidsbelang van 20% in ETG te hebben genomen. Vandaag legt de groene energieleverancier een 100% overname voor aan de Autoriteit Consument en Markt, de toezichthouder op de Nederlandse energiemarkt.

Met de overname zet Greenchoice weer een nieuwe stap in het versterken van haar positie als marktleider op de groene energiemarkt. In 2018 bundelde Greenchoice al de krachten met energieleverancier Qurrent. “We werken aan schaalgrootte en efficiëntie om ons ook op lange termijn succesvol in te kunnen blijven zetten op de competitieve energiemarkt”, aldus Evert den Boer, algemeen directeur van Greenchoice. “Wij zien de markt snel consolideren en zijn uitstekend gepositioneerd om als zelfstandig Nederlands bedrijf de decentrale energietransitie aan te blijven jagen”.

Samen een grote, groene beweging
De missie en visie van ETG en Greenchoice sluiten goed op elkaar aan. Beide organisaties investeren in de opwek en levering van Nederlandse groene energie en leggen daarbij de nadruk op een lokale aanpak. Ze werken lokaal samen met energiecoöperaties en zijn actief in postcoderoosprojecten, waarin consumenten actief betrokken worden bij de opwek van hun eigen groene stroom.

“Wij geloven dat de energietransitie van onderaf tractie moet krijgen. Iedereen moet mee kunnen doen”, legt Den Boer uit. “Samen bereiken we meer dan alleen. We willen één grote groene beweging vormen van mensen en bedrijven die actief meewerken aan de overgang naar groene energie. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer we kunnen investeren en hoe groter onze impact.”

Voor ETG zorgt de overname door Greenchoice voor continuïteit. Peter den Biesen, directeur ETG: “ETG is een prachtig en financieel gezond energiebedrijf, dat we de afgelopen jaren met onze medewerkers hebben opgebouwd. We hebben nu ruim 50.000 klanten. Daarmee zijn we een kleine speler op de duurzame energiemarkt. Het is nu tijd om door te pakken en daarvoor is schaalgrootte nodig. Voor ons is Greenchoice met haar vergelijkbare visie en missie dé aangewezen partij daarvoor.”

Naar verwachting wordt de overname begin 2020 afgerond. Het totale aantal klanten van Greenchoice groeit daarmee naar ruim 600.000. Na de overname ondersteunt Greenchoice in totaal meer dan 200 lokale energieprojecten.

bron: https://lnkd.in/d3h6iRc

 

 

er is nieuws