Feestelijke opening Energieloket Buren op 16 september

STARTSCHOT VAN HET FYSIEKE ENERGIELOKET IN DE GEMEENTE BUREN

Op 23 september opent Energieloket Buren haar deuren. Om dit te vieren, organiseert het energieloket een online live energiecafé op 16 september om 19:30 uur. Een uurtje vol inspiratie over het energiezuinig maken van je huis. Iedere deelnemer krijgt een voucher die ingewisseld kan worden voor energiebesparende maatregelen.

Woningeigenaren in de gemeente Buren kunnen bij het energieloket terecht voor gratis en onafhankelijk advies voor het energiezuinig maken van huizen. Maar ook met subsidies, financieringen en het beoordelen van offertes kan het energieloket helpen.

Wethouder Pieter Neven is blij met de komst van Energieloket Buren: “Natuurlijk konden we online en telefonisch gebruik maken van het regionale Energieloket Rivierenland, maar nu kunnen onze inwoners ook gewoon even binnenlopen met hun vragen voor het verduurzamen van hun woning. Veel mensen willen wel graag aan de slag, maar weten niet waar ze moeten beginnen. En dan geeft een bezoek aan het energieloket veel duidelijkheid!”

Gratis voucher van € 50,- voor energiebesparende maatregelen.
Energie-adviseur Steven Hulst bemant het energieloket in Buren en is enthousiast over de feestelijke opening: ”Het mooie is dat iedereen er bij kan zijn, omdat het online is. Ik vertel over het energiezuinig maken van huizen en spreek met inwoners van Buren die hun huis al hebben verduurzaamd. Zo kun je je laten inspireren door de verhalen die zij vertellen; welke mogelijkheden zijn er? Wat moet je eigenlijk eerst doen? Maar ook: waar liepen zij tegenaan? Er is zelfs gelegenheid om vragen te stellen en je mening te laten horen. Zeer leerzaam volgens mij.”

Als extraatje geeft de gemeente Buren aan iedere deelnemer een speciale voucher. Deze voucher kunnen deelnemers energiebesparende maatregelen bestellen bij de WoonWijzerWinkel, waarmee al direct energie bespaard kan worden. Aanmelden voor deze feestelijke opening en informatie over de voucher vind je op: www.energieloketburen.nl/opening.

96732947_3063358367057270_1005773803332042752_n