Energie Samen ondertekent Klimaatakkoord

Gepubliceerd door Tammo Hoeksema op 

Siward Zomer ondertekende namens de energiecommunities het Klimaatakkoord, tijdens het Evement HIER opgewekt. Hiermee committeren we ons aan de afspraken waarbij we direct betrokken zijn, met name over participatie.

Onze lobbypunten hebben we allemaal binnengehaald. Daarover is Energie Samen erg tevreden. Het streven naar 50% lokaal eigendom van nieuwe zon- en windprojecten op land (inclusief een uitgebreide paragraaf over burgerparticipatie), een ontwikkelfonds voor coöperaties, een goede opvolging voor de Postcoderoosregeling en financiering voor versterken van de regionale energiestrategieën (RES). Het staat er allemaal in.

Siward Zomer. “Wij zijn blij dat burgers zo’n sterke rol hebben in het Klimaatakkoord. Dit is een Klimaatakkoord dat zegt: ‘iedereen kan meedoen’, en dat is echt nodig om de energietransitie te laten slagen. Wij zijn op dit moment al druk bezig met de uitvoering, onder andere door eraan te werken dat energie-communities een goede positie krijgen in de RES’en waarin het Klimaatakkoord moet worden uitgerold.”

Lees meer: nieuwsbericht Klimaatakkoord, 28 juni 2019

foto Eric Kampherbeek; Siward Zomer, Energie Samen en Ed Nijpels, voorzitter Klimaatakkoord

20191129-Ondertekening-Klimaatakkoord_MG_6430_1500px