Vlog 1 Start Bommelerwaar Energie Challenge

Kom alles te weten over Bommelerwaar-Stroom en doe ook mee!
Door de coronacrisis gingen de informatiebijeenkomsten over Bommelerwaar-Stroom niet door. Daarom start Coöperatie Bommelerwaar nu online de Bommelerwaar Energie Challenge! Zo kunnen zij de bewoners in de Bommelerwaard de komende 10 weken toch vertellen over alle ins en outs van Bommelerwaar-Stroom, de zonnedakprojecten en uitleggen waarom meedoen interessant kan zijn.

Wat valt er te zien en te doen tijdens de Bommelerwaar Energie Challenge?
Via al hun social media kanalen (FacebookLinkedInTwitter en Instagram) én de pers vertellen zij over hun projecten. Dit doen ze via korte vlogs gemaakt door hun leden, interviews en drie online informatieavonden. Zo kom je te weten hoe het werkt en wat het voordeel is bij deelname.

Online presentatie bijwonen?
Meld je aan via zonnedakrossum@bommelerwaar.nl voor een van de drie volgende informatieavonden: 13 mei, 27 mei en 10 juni (tijd: 20.00 tot circa 21.00 uur). Je ontvangt dan instructies voor deelname.

Waarom zou je meedoen aan de projecten?
Samen kunnen we de toekomst er beter uit laten zien. Duurzaam en financieel aantrekkelijk voor iedereen in de Bommelerwaard. Op dit moment staat de inschrijving open voor de projecten in Hedel en Rossum en heeft de coöperatie Bommelerwaar nog meer projecten in voorbereiding. Doe je ook met hun mee? Volg de Bommelerwaar Energie Challenge de komende weken op social media en wie weet ziet de coöperatie Bommelerwaar jou binnenkort als deelnemer aan hun projecten!

Hoe werkt het in het kort:
Meedoen met de projecten kan via je energierekening. Voor elk projecten geldt in een aangewezen postcodegebied een gunstige fiscale regeling. Als deelnemer ontvang je de energiebelasting terug en met dat voordeel leg je jouw kapitaalbijdrage in. Samen met de andere deelnemers draag je zo bij aan de financiering van het zonnedak. En samen krijg je stroom van het collectieve dak. Coöperatie Bommelerwaar zorgt voor de realisatie van het zonnedak. Dus daar heb je geen omkijken naar. De energiekosten zijn niet hoger dan je gewend bent. Je energiecontract loopt hierbij heel gemakkelijk via Greenchoice (samen met Huismerk-Energie). Dit is de kracht van de Coöperatie Bommelerwaar: van voor en door de Bommelerwaard!

Bekijk hier de eerste vlog!
M
ede-oprichter Antje van Ginneken, stelt Coöperatie Bommelerwaar voor en vertelt over het ontstaan en de kracht van de Coöperatie. cooperatie bommelerwaar challenge/vlog 1/antje

 

vlog 1 antje