De Molenfietsdagen van Windpark Deil

Zaterdag 22 of 29 augustus tussen 11 uur en 16 uur zijn er ‘De Molenfietsdagen’ van Windpark Deil

De 11 windmolens van Windpark Deil draaien. Net als de 3 windmolens van Windpark Avri. Hiermee heeft de gemeente West Betuwe een enorme sprong gemaakt in duurzaamheid. Windpark Deil levert groene stroom voor maar liefst 45.000 huishoudens. We nodigen jou, je gezin, familie, vrienden en kennissen graag uit om een ‘rondje’ om het een na hoogste windpark van ons land te fietsen. De gezamenlijke eigenaren Betuwewind, Eurus Energy en Pure Energie staan op twee afstapplekken in Waardenburg en Haaften aan de voet van de molens klaar om je alles over het windpark te vertellen. Er is koffie, limonade, iets leuks voor de kinderen en er zijn diverse activiteiten.

Op 22 en op 29 augustus kun je oa met een boswachter mee voor een excursie naar de Eendenkooi bij Natuurgebied Het Broek (bij afstapplek 2). Je kunt je ter plekke inschrijven, er is beperkt plaats ook omdat we ons goed aan de coronarichtlijnen willen houden.

Wielrenners opgelet. Op zaterdag de 22e komt één van de beroemdste wielrenners van ons land, Hennie Kuiper, naar het windpark (afstapplek 2). Je kunt met hem op de foto (op 1,5 meter) en natuurlijk een stukje van de fietsroute met hem meefietsen.

Hoe werkt het?

Windpark Deil organiseert deze Molenfietsdagen vanwege het coronavirus in plaats van reguliere open dagen. Iedereen is van harte welkom om met eigen gezelschap te fietsen. Op www.windparkdeil.nl/molenfietsdagen vind je de route om rond het windpark te fietsen. Of download de Molenfietsdagen routekaart hier. Starten kan vanaf je huisadres naar elk willekeurig punt op de route. Voor gasten van buiten de regio: Parkeren en starten kan vanaf het parkeerterrein West bij Station Geldermalsen of bij bijv. Boerengoed in Enspijk, hier kun je ook pauzeren om wat te eten of te drinken. Je kunt de route fietsen in de richting die je wilt. Op twee plaatsen op de route bij de windmolens bieden we je de mogelijkheid te stoppen voor informatie, koffie, fris, een rondleiding etc. Afstapplek 1 vind je op De Eeuwerden 2, Waardenburg. Afstapplek 2 vind je bij Natuurgebied Het Broek, bij de Broekgraaf in Waardenburg. Je hoeft je nergens in te schrijven of aan te melden. We verwelkomen iedereen graag bij de twee afstapplekken tussen 11.00 en 16.00 uur. Wie 22 augustus niet kan, heeft 29 augustus een tweede kans. Dus pomp de fietsbanden en en ontdek onze eigen windmolens van dichtbij!

En nadat je hebt gezien hoe Betuwse stroom wordt opgewekt, kun je je ter plekke ook aanmelden bij Betuwestroom om deze groene stroom thuis te hebben!

Bekijk de fietsroute via de link; route Molenfietsdagen

beeld_header2