Kennissessie zon op bedrijfsdaken in Buren

Grip op energie: Investeren + Besparen = 2x Verdienen

Op 14 september organiseert gemeente Buren in samenwerking met de regionale energiecoöperatie Energie Samen Rivierenland en de lokale energiecoöperatie eCoBuren een kennissessie voor ondernemers over zonnepanelen, energiegebruik en netcongestie.

De beschikbaarheid van betaalbare energie is niet meer vanzelfsprekend. Het wordt dus belangrijk om meer grip te krijgen op het energiegebruik van je onderneming. Door zelf energie op te wekken, inzicht te hebben in je energiegebruik en te weten waar je energie kan besparen, wat dat kost en wat dat oplevert.

Maar waar begin je? Zonnepanelen? Isoleren? Wachten op waterstof? Wat is voor mij aantrekkelijk? Wat is er mogelijk? Hoe financier ik dat? En is mijn pand geschikt? Wat kan ik als huurder?

Kennissessie en gratis onafhankelijk (zon)advies

Om ondernemers hierbij te helpen organiseert gemeente Buren een kennissessie waarin de ondernemer wordt meegenomen in de mogelijkheden. De coöperaties Energie Samen Rivierenland en eCoBuren verzorgen de sessie. Zij zetten zich in voor de regionale en lokale energietransitie en hebben geen winstoogmerk. Ook krijg je meer informatie over de hulp die gemeente Buren ondernemers biedt om de volgende stap te zetten.

Naast een kennissessie biedt gemeente Buren tijdelijk gratis onafhankelijk advies voor zonnepanelen en inzicht in je energiegebruik. Het advies wordt uitgevoerd door Energie Samen Rivierenland. Ook wanneer je wel de ruimte hebt (minimaal 160 m2) maar niet wilt investeren is een advies interessant. In dat geval is een collectief project via de lokale energiecoöperatie eCoBuren mogelijk. Zij doen dan de investering en huren het dak. Zo levert je dak toch geld én duurzame energie op, zonder eigen investering.

Programma en locatie

De kennissessie start om 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur) en wordt geopend door wethouder Karl Maier van de gemeente Buren.

Energie Samen Rivierenland en eCoBuren nemen de ondernemer vervolgens mee in de mogelijkheden op gebied van zonnepanelen, grip op energie, energie besparen, financiering en subsidie, wetgeving en overbelasting van het net (netcongestie). Oplossingen worden gepresenteerd om gezamenlijk energie op te wekken en het verbruik daarvan met elkaar te delen.

Om 17.00 uur eindigt de sessie en is er een mogelijkheid om een rondleiding door automuseum Visscher Classique te volgen.

De bijeenkomst vindt plaats bij Visscher Classique, Schuilheuvelstraat 1 in Buren.

Aanmelden

Heb je interesse in de verduurzaming van je eigen energiebehoefte en het gratis aanbod van de gemeente? Kom dan naar deze kennissessie en meld je voor 11 september aan via onderstaand formulier.

Let op: er is een beperkt aantal gratis adviezen beschikbaar, je kunt je hiervoor tijdens de bijeenkomst aanmelden.

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over duurzaam ondernemen in de gemeente Buren? Abonneer je dan op de nieuwsbrieven van gemeente Buren en energiecoöperatie eCoBuren. Dit kan door dit hieronder aan te vinken.

 

subsidie